q Paneelwanden voor Maximaal Ruimtebenut | Spijker Mobiele Wanden Skip to content

WANDTYPE

Paneelwanden

Veelzijdig & Functioneel

Paneelwanden zijn ruimteverdelers die je eenvoudig kunt verplaatsen. Deze mobiele scheidingswanden combineren geluidsisolatie en brandwerendheid met een zeer ruime selectie aan mogelijke afwerkingen. Dit zorgt voor een uiterst functionele mobiele wand die je ruimte bovendien ook nog een prachtige uitstraling geeft.

Innovatief Design

Wil je flexibel gebruik maken van je ruimte? Dan zit je goed met een verplaatsbare wand. Je zet namelijk in no-time een extra vergaderruimte of een eigen werkplek op. Verdeel een klaslokaal of scherm binnen een paar minuten een deel van je kantine af. Op deze manier haal je maximaal rendement uit elke vierkante meter die je hebt.

De flexibiliteit komt ook terug in de diversiteit aan ruimtes waar paneelwanden kunnen worden geplaatst. Alles is maatwerk, dus ook in jouw ruimte kan een verplaatsbare wand uitkomst bieden.

Flexibel & Functioneel

Moderne paneelwanden zijn opgebouwd uit een zelfdragend frame van aluminium en staal. Zelfdragend betekent dat je dus géén rails op de vloer hebt. Het metalen frame is voorzien van isolatiemateriaal. Vervolgens worden hoogwaardige materialen gebruikt ter afwerking van de panelen.

Het railsysteem en de ophanging aan het plafond worden tevens voorzien van plenumisolatie. Daarmee wordt gezorgd dat geluid niet over de verplaatsbare akoestische wand heen gaat.

Isolatie & Veiligheid

Het materiaalgebruik en de opbouw van het mobiele wandsysteem zorgen ervoor dat paneelwanden zeer hoge geluidsisolerende waarden kunnen behalen – tot wel 57 dB! Dit geluidsverschil tussen de ene kant van de paneelwand en de andere kant maakt het daarom een ideale mobiele wand. Bijvoorbeeld om extra werkplekken op te zetten om ongestoord te kunnen werken of vergaderen.

Daarnaast zorgen de gebruikte materialen ook voor extra veiligheid. Dit komt doordat ze tot wel 60 minuten brandwerend kunnen zijn.

 

Geluidsisolerend

Tot wel 57 dB Rw. Ook het plafond wordt geïsoleerd.

Brandwerend

De isolatiematerialen werken brandvertragend tot 60 min.

Gebruiksvriendelijk

Simpel en snel door één persoon te verplaatsen.

Afwerking naar wens

Kies uit kleuren, motieven, fotoprint, en veel meer.

Geluidarme rails
Afwerking naar keuze
Complete plafondisolatie
Zeer gebruiksvriendelijk
Razendsnel opstelbaar
Zelfdragende panelen

Gebruiksgemak

Mobiele wanden van Spijker onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en onovertroffen eenvoudige en snelle bediening. De paneelwanden zijn verkrijgbaar met handmatige bediening of een semi-automatische, elektrische bediening. 

Diverse parkeringen maken het mogelijk om de afzonderlijke panelen ook weer efficiënt op te ruimen. Dus of je verplaatsbare wand nou in gebruik is of niet, jij kunt je ruimte altijd optimaal benutten.

Bekijk in de video een voorbeeld van hoe gemakkelijk paneelwanden opgezet kunnen worden.

Mobiele wand opstellen en parkeren

Afwerkingen

Van subtiel en onopvallend tot gewaagd en in het oog springend. Mobiele wanden zijn geheel naar wens samen te stellen met o.a. loopdeuren en ramen. Ze kunnen zelfs op elkaar aansluiten door middel van T-panelen.

Wij kunnen deze verplaatsbare wanden behang- en schilderklaar leveren. Vinyl, kunstleder of fotoprint afwerkingen behoren ook tot de mogelijkheden. Bekijk een paar opgeleverde projecten om inspiratie op te doen.

SFEERBEPALEND

De grootte en de uitstraling van een ruimte bepalen veel aan de sfeer. Met een verplaatsbare wand bepaal je zelf hoe groot of klein je een ruimte wilt maken. En door de vele opties wat betreft wandbekleding bepaal je zelf de stijl van je wand.

Wat voor sfeer zou je willen voor jezelf, je collega’s en/of je klanten? Kies wat past bij jouw ruimte en jouw organisatie. Door onze vele jaren ervaring hebben wij meer dan genoeg kennis, dus we denken graag met je mee.

Subtiel

Een subtiele paneelwand met deur die perfect aansluit op de bestaande wanden, vloeren en plafond.

Gebalanceerd

Passend bij de ruimte, maar eist niet direct de aandacht op. Mooi tussen subtiel en gewaagd in.

Eye-catcher

Deze paneelwand is niet te missen met een fotoprint van één van de beroemdste natuurkundigen ooit.

Wist je dat...

…paneelwanden geluidsisolerend kunnen zijn tot wel 57 dB? Dat is een verschil in volume tussen een helicopter boven je hoofd en een goed gevuld restaurant.

…paneelwanden zeer gebruiksvriendelijk zijn? Een paneel kan (letterlijk!) in een handomdraai vast op z’n plek worden gezet of worden losgemaakt.

…paneelwanden brandwerend kunnen zijn tot wel 60 minuten? De stevige en geluidsisolerende materialen zorgen zo ook voor meer veiligheid.

Producten

Paneelwand: Space

Paneelwand SPACE is onze meest toegepaste mobiele wand en is als beste getest. Deze koning der paneelwanden biedt een hoge geluidsisolatie, gebruiksgemak, goede brandwerendheid en vele mogelijke afwerkingen.

Bezoek de productpagina voor meer informatie, waaronder:

Impressies
Detailinfo
Brochures
Impressies
Detailinfo
Brochures

Werken met Spijker

Al sinds 1965 staan wij garant voor kwaliteit en maatwerk. Samenwerken met Spijker betekent een open, klantgerichte aanpak, een no-nonsense benadering en eerlijk advies. Samen zorgen we voor de optimale oplossing voor jouw ruimte.

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk dan een paar impressies van opgeleverde oplossingen en zie met eigen ogen waarom wij met een 9,2 worden beoordeeld.